18 oktober 2010

Varmhållning


...tänkte bara visa apropå resårtillsatsen igen. Det här är en halsduk med luva (alt huva el hood?) där jag utnyttjar resårens bredd just där luvans hals börjar och slutar.
Helt underbar att vira runt huvud och hals när nordan står på lur.
Och denna är också gjord i Alpacka, detta förunderligt varma garn. Faktiskt världens varmaste garn enligt uppgift.

Trist bara att det är så himla dyrt...
(fast, allt är ju relativt:))

5 kommentarer:

Surtanten sa...

Gullig med tofsarna.
Appropå varmhållning....tanken som slog mig var att din maskin går varm.......passa dig så den inte börjar glöda ;-)
(jag är bara avundsjuk på din produktivitet)

Carina sa...

Mmmmm va gosig!!!! Görläcker!!

Prizillas pastiller sa...

Närå, inget glödhett här inte, flera år gammal skåpmat. (liksom västen). Så sluta nu att vara avundsjuk, jag ligger på soffan och käkar praliner:))
Stickade allting i resår när jag efter flera år äntligen lärt mig utnyttja resårbädden. Då blev allting i resår och nu har jag nästan glömt bort alltihop. Ville bara visa de som fortfarande tvivlar på sitt inköp för att det kan kännas krångligt innan allt "sitter":))
De här stickisarna kräver ju att man utnyttjar alla delar hyfsat ofta för att det inte ska fall i glömska. För tjugo år sedan började jag med mönsterstickning på min 280:a och here we go again...och har haft årslånga uppehåll på flera år för att sen tvingas lära om på nytt. Men nu är jag ju passionist och har lite bättre tid, i alla fall den här årstiden:)) Kramar till alla glada sticktanter!

maskinstickning sa...

Så fiffigt :)
Skulle nog passa mig bra, jag är inte så förtjus i mössor, men ibland behöver man ju något att värma huvudet med och då är ju denna jättesmart!!
Borde kanske börja använda mina resårbäddar mera ;)

Prizillas pastiller sa...

Ja, jag har förstått att man kan göra små underverk med resårbädden, men mitt tålamod sträcker sig aldrig hela vägen ut:))