16 december 2010

Efterlysning

Är på jakt efter boken "Gotländska stickmönster" av Ingrid och Inger Gottfridsson (?). Har du tips på var den finns att köpa så mottages detta tacksamt.
Finns på Tradera och just nu bjuder jag, men allt har ju en gräns...

4 kommentarer:

Surtanten sa...

Det finns en engelsk version på amazon.co.uk
http://www.amazon.co.uk/Mitten-Book-Traditional-Patterns-Gotland/dp/0937274364/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1292513645&sr=8-1
som heter The Mitten Book Traditional Patterns from Gotland. Frakten brukar gå på ca 50 kr från England, så det kan bli överkomligt. Och pundet är väl fortfarande ganska billigt.

Prizillas pastiller sa...

Hjärtatack vännen, men jag vill ha den svenska versionen. Kan inte ställa om hjärnkontoret när jag ska läsa engelska beskrivningar. Vilket gör att jag missar en massa stickis-recept, men man kan inte få allt...

Surtanten sa...

Jag tycker också att det skulle vara trevligt med den svenska boken, men å andra sidan innehåller den inte särskilt mycket text. Det finns 3 grundbeskrivningar på vuxen och barn vantar, sedan består resten av boken mönsterdiagram.
Men den svenska versionen kanske innehåller något mer?. Just nu var den engelska boken inte så jättebillig £15 för en häftad bok. Jag köpte min (splitterny, och häftad) för ca 120-130 kr (totalt med frakt). Men om du inte lyckas köpa en svensk bok till rimligt pris, kan man ju kolla ibland på Amazon.uk och se om den dyker till "fyndpris".
Skall hålla tummarna att det går bra för dig på Tradera. Tyvärr finns det många som bjuder högt (egen erfarenhet, när jag försöker köpa Snidares bok Fiskartröjor:-(( ).
Man kan alltid lägga en bevakning på Antikvariat.se och Bokbörsen, men chansen att få tag på någon där är inte så stor (egen erfarenhet, se ovan).

Prizillas pastiller sa...

Ja nu gick den för 415 och jag missade de sista timmarna. Så klantigt. Har också sökt Uuve Snidares fiskatröjor och folk tar i så dom vommerar för att få tag på böckerna. Men det är bara att börja om...