11 februari 2011

Norskt fiskafänge


Och nu är den nästan klar, det fattas snygga knäppen.

Modellen är efter ett gammalt norskt mönster som användes till fiskartröjor (kallas förstås också arbetströjor). Finull på kon från Ullcentrum. Kanon att sticka på standard, men fy vad det svarta färgar. Använde ättika, men det vita blev ändå lite ljusgrått.
Något bäraren får finna sig i, vem det nu blir:))

10 kommentarer:

Inger sa...

Å´ så läcker den var. Du har verkligen varit produktiv. Det se så fint ut med alla dina tröjor hängande på rad och alla med olika mönster.

Sussie sa...

Den är grymt snygg!!!!!

Surtanten sa...

Oooo, det var otroligt snyggt. Detta måste jag försöka kopiera någon gång i framtiden.

Eva i Stäket sa...

Väldigt snygg!!

maskinstickning sa...

Jättesnygg tröja (som allt du gör :)
Tråkigt att garnet fäller så mycket. Jag har precis gjort en härva av garnet och tvättat den, sedan måste den ju torka och nystas innan den kan användas. Det blir mycket extraarbete på det viset, men det jag tänker använda garnet till, vill jag inte att det ska färga av sig på. Men vitsen med att köpa garn på kon försvinner ju på det här sättet :(

aliel sa...

Åh, den ser underbar ut!

Ing-Marie i Säter sa...

Tack för hälsningen i min blogg. Oj vad fina tröjor. Själv köper jag lusekoftor till dottern på Tradera. Går mycket snabbare då. Stickar du på maskin också? Jag har en maskin som jag aldrig blivit vän med. Kanske i framtiden.

Ing-Marie i Säter sa...

Så klantigt av mig. Jag ser ju i inlägget hos mig att du är maskinstickare också.

Prizillas pastiller sa...

Hjärtatack flickor (för det är väl endast det?).

Och Annica, har du talat om för Ullcentrum vad du tycker om garnet? Jag har gjort det och tror det är klokt om du också gör det. Dom får ju sen föra det vidare till färgeriet. Det lät som om det inte alls ska bli på detta vis. Man blir ju lätt sur när färghållningen är dålig:))

maskinstickning sa...

Nej, jag har inte varit i kontakt med Ullcentrum, men det borde jag nog. Det är ju inte alls roligt när fägrgen släpper på det här viset, jag hade också tänkt mig att använda garnet till tvåfärgsstickning, men som det är nu blir det lite väl bökigt. Det är synd för jag gillar strukturen på garnet.