20 april 2012

En skog - av stubbar

 Här packar timmerbilen en bråkdel av alla tallar vi tagit ner. Tror det handlade om runt 80 st. Nu har vi en underbar utsikt och har äntligen kunnat snygga till staket, hönsgård och grindar. Vår tomt är stor så vi har bara staketerat (!) den del vi håller snygg, det andra får vara skog. Och så måste vi se till att Afonz the aussie håller sig på plats och inte lockas iväg till hästar, katter och rådjur:)

 Det här är delar av resultatet. Staket runt parkering (vägen går utanför) och hönsgården (t.v) inhägnad med lika brädor för utseendets skull plus att dom fått "laserstrålar" i den nya inhägnaden. Laserstrålar ser det nämligen ut som ovanifrån rovfåglarnas utsikt när man drar tunna blanka ståltrådar över hela hönsgården. Då törs inte rovfåglarna gå ner. Sägs det.
Över grinden ska byggas ett litet tak så att frun i huset kan få sätta hängamplar eller låta klätterrosor regera...

Vi har hunnit långt tycker jag, med tanke på väder och avbrott för trevliga påskäventyr. Just idag känns det skönt med en jobbfri dag. Har fått ont i ena höften och det beror förmodligen på att jag suttit på huk för länge utan att vara uppvärmd i musklerna. Jag gick direkt från stickmaskinen för mer än en månad sedan rakt ut i backen och satte mig på huk för de nedersta delarna på staketet. Maken kan  inte böja sig ner så jag får ta alla böjar. Och det blir många.

Men vi är så nöjda med resultatet. Nu återstår bara den nedre delen, utanför snickarbod och grönsakslådor. Fast det få bli en annan dag.

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Vad fint! Det är en speciell tillfredsställelse i att planera och genomföra och avnjuta! Men jobba på huk och många böjar är inte det bekvämaste precis...

Prizillas pastiller sa...

Nej du, har inte hittat länken...