15 maj 2016

Färdiga...

 Så här blev den randiga bomullskoftan i färdigt skick och faktiskt det första plagg jag stickat åt mig själv på över 40 år. Underbart mjuk.

Och så här blev den mönstrade tröjan, också i bomull - dock inte till mig själv utan till systeryster. Nu tror jag inte hon kan ha den! Blev enligt min smak lite för kort i livet och lite för lång i ärmarna. Och trots korta flotteringar i mönstret är det väldigt lätt att fastna i de tunna trådarna, så vi får se...

4 kommentarer:

Bibbi sa...

Det är en väldig skillnad på ull- och bomullsflotteringar. Det är mycket lättare att sticka i ull, men här blir det också mycket bomull, eftersom dom flesta klagar på att ull sticks. Du fick till fina grejer i alla fall.

Prizillas Pastiller sa...

Tack Bibbi, jo jag får helt enkelt hålla mig till tätare mönster om jag vill ha mönster. Men det går ju att göra enfärgada, randiga väldigt snygga också...För att inte tala om topdown-tröjor.

Pamela Cruse sa...

Vad fina tröjorna blev Eva!

Prizillas Pastiller sa...

Tack Pamela, bomullen är ett ljuvligt material att sticka i. Har nu börjat med en tröja i kashmir - inte dumt det heller, sticks inte alls!